Er was een tijd dat je met een loep moest zoeken naar ingrediënten voor het maken van een vrolijk versierde taart. Voedingskleurstof vond je alleen in toko’s, taartversieringen gingen niet verder dan gekleurde hagelslag en zilveren parels. We hebben het dan over meer dan 15 jaar geleden. Toen al maakte ik taarten voor mijn eigen kinderen (toen nog ukkies) en die van familie en vrienden. Dat smaakte naar meer…

Met spullen die ik van vakanties mee naar huis nam (buitenlandse supermarkten waren toen écht leuk!) kon ik aan de slag. Ik maakte een website, had zelfs een aantal klanten die ‘zomaar’ mijn site vonden. Ik maakte verjaardags-, geboorte- en bruidstaarten op bestelling. En dat alles naast een drukke baan en de bezigheden van een jong gezin met 2 dochters. Dat bleek wel een beetje veel, het bakken schoof ongemerkt naar de achtergrond.

Carrière-switch

Toen ik na een carrière van meer dan 20 jaar in de communicatie op een kruispunt kwam en keuzes voor de toekomst moest gaan maken, liep ik toevallig tegen Het Bakery Institute aan. Dit is een een particulier opleidingsinstituut in Zaandam voor bakkers en banketbakkers, met speciale aandacht voor carrière-switchers. Ik hoefde niet lang na te denken en besloot me aan te melden voor de 9-weekse opleiding tot Patissier. Dit vak heeft opnieuw mijn hart gestolen! Met professionele kennis, vaardigheden én een diploma op zak, heb ik met “BakkenMaar” van mijn passie mijn werk gemaakt.

BakkenMaar (zowel een veel gehoorde uitroep als een verwijzing naar mijn naam, Mara) is gespecialiseerd in hartige (maaltijd) quiches, stoere zoete taarten en truffels. Alles wordt met de hand gemaakt, zonder pakjes en zakjes. BakkenMaar gebruikt alleen de oorspronkelijke basis ingrediënten zoals boter, suiker, bloem en ei. En natuurlijk smaakmakers waaronder kaneel, nootmuskaat, citroen en vanille. Vanuit de filosofie dat je beter een paar dingen héél goed kan doen, dan veel dingen half, heeft BakkenMaar een bescheiden assortiment van hartige en zoete producten die hun succes bewezen hebben.